Eoghainn Calder

Eoghainn Calder

Chief Legal Officer

Eoghainn trad in 2020 aan bij Global Switch als Chief Legal Officer en heeft meer dan 25 jaar ervaring in de juridische sector.

Carrière

Voordat hij bij Global Switch aantrad, werkte Eoghainn als Managing Director op de juridische afdeling van Goldman Sachs in Londen, waar hij verantwoordelijk was voor de divisie EMEA Investment Banking. Eoghainn heeft veel ervaring in juridisch risicotoezicht en beheer; de uitvoering van aandelen- en schuldkapitaalmarkttransacties, waaronder beursintroducties, herplaatsingen, claimemissies, geaccumuleerde pensioenrechten en bloktransacties, onderhandse plaatsingen voor beursintroducties, obligaties en grensoverschrijdende fusies en overnames.

Eerder liep hij stage en werkte hij bij Linklaters, een wereldwijd opererend advocatenkantoor, op de kantoren in Londen, New York en Sao Paulo.

Eoghainn heeft een Master in Spaans van Edinburgh University en behaalde zijn rechtenbul aan het Lancaster Gate College of Law.

Verantwoordelijkheden bij Global Switch

In zijn rol als Chief Legal Officer speelt Eoghainn een belangrijke rol in taken die verband houden met de groei en uitbreiding van het bedrijf. Hij adviseert de Raad van Bestuur en het senior management over belangrijke juridische en regelgevingskwesties in Europa en Azië-Pacific en vervult de taken van de bedrijfssecretaris, waarbij hij zorgdraagt voor een efficiënte zakelijke administratie, in het bijzonder met betrekking tot compliance en governance. Eoghainn is ook lid van het Executive Committee.