Maurice Thijssen

Maurice Thijssen

Group Director, Sales

Maurice trad in 2005 in dienst bij Global Switch als accountmanager, en begon in 2024 in zijn huidige functie van Group Director, Sales.

Carrière

Nadat Maurice in 2005 bij Global Switch Amsterdam kwam werken, werd hij in 2010 bevorderd tot salesmanager Amsterdam en in 2014 tot regionaal salesdirecteur Europa. Tijdens zijn tijd bij Global Switch heeft Maurice altijd een integrale rol gespeeld bij de groei van de Europese datacenterportefeuille en heeft hij zich ontwikkeld tot deskundige op het gebied van de datacentermarkt met veel kennis van de veranderende behoeften van klanten. Hij heeft namens Global Switch talloze multi-megawatt-deals gesloten voor hyperscalers en mondiale ondernemingen in Europa.

Voordat hij bij Global Switch kwam werken, bekleedde Maurice diverse salesfuncties bij Stork Technical Services, een kennisgebaseerd bedrijf dat diensten levert op het gebied van integriteitsbeheer aan bedrijven in de chemische, olie- en gas-, energie- en andere grote industrieën.

Verantwoordelijkheden bij Global Switch

De belangrijkste focus van Maurice ligt op het coördineren van en leiding geven aan een zeer ervaren en technisch deskundig salesteam dat zich richt op de verkoop van capaciteit voor grootschalige implementaties in de huidige en toekomstige datacenterportefeuille van Global Switch, om de onderneming verder te laten groeien. Het team houdt zich voornamelijk bezig met AI en High Performance Compute implementaties, en heeft ook oog voor de groeibehoeften van hyperscale, grote ondernemingen, providers van cloud- en managed services die hun bedrijfskritische infrastructuur willen onderbrengen in datacentra van Global Switch vanwege hun centrale ligging en hoge vermogensdichtheid met optionele vloeistofkoeling en flexibele ontwerpbenaderingen, waar zij kunnen profiteren van een zeer robuuste gecentraliseerde infrastructuur en een uitstekende connectiviteit. Maurice is ook verantwoordelijk voor het beheer van de relaties van Global Switch met internationale instanties en zorgt ervoor dat er passende referentie overeenkomsten worden gesloten.