Phil Sheffer

Phil Sheffer

Group Director, Critical Environments

Sinds Phil in 2022 bij Global Switch in dienst kwam als Critical Environments Director, Europe is hij doorgegroeid naar een nieuwe rol, Group Director, Critical Environments. Hij kan bogen op 25 jaar ervaring in het aansturen van bedrijfskritische operationele sites en productiefaciliteiten.

Carrière

Phil was eerder Principal Engineering Authority bij px Group, een toonaangevend vermogensbeheerbedrijf voor de energie- en risicovolle industriële sectoren. Hij was daar verantwoordelijk voor het beheer van de technische en operationele risico's en voor de naleving van internationale en nationale normen, processen en voorschriften. Eerder in zijn carrière bekleedde Phil leidinggevende functies op het gebied van energieopwekking en infrastructuurbeheer voor Sembcorp, olie-, gas- en energieopwekking voor px Group, smelten van aluminium voor Rio Tinto, raffineren van edelmetaal voor Johnson Matthey en productie voor Avery Dennison.

Phil is cum laude afgestudeerd in werktuigbouwkunde aan de Universiteit van Warwick (VK).

Verantwoordelijkheden bij Global Switch

Phil is op alle locaties verantwoordelijk voor het uitzetten van de strategische koers op het gebied van gezondheid en veiligheid, operatie en kritische omgevingen. Hij zorgt er met zijn team voor dat de veiligheid en competenties van mensen, de veiligheid en betrouwbaarheid van de bedrijfsmiddelen van het datacenter en de effectiviteit en efficiëntie van systemen en processen gegarandeerd worden, gebruikmakend van een framework van Operational Excellence en voortdurende verbetering.