René Olde Olthof

René Olde Olthof

Managing Director, Amsterdam

René kwam in 2023 bij Global Switch als Managing Director, Amsterdam met ruim 22 jaar ervaring op het gebied van IT en datacenters.

Carrière

Voor zijn indiensttreding bij Global Switch was René Managing Director bij een Europese carrier-neutrale datacenter provider, onderdeel van de Ocom Group. Hij was onder andere verantwoordelijk voor het vinden en verwerven van grond, het onderhandelen met verschillende overheidsinstanties, het ontwerpen en ontwikkelen van datacenters en de bijbehorende installaties en het vinden en contracteren van nieuwe leveranciers. Eerder was hij werkzaam als Chief Operations Officer voor Leaseweb, een toonaangevend IaaS- en cloudprovider. René heeft veel operationele ervaring op het gebied van management en leiderschap en is goed bekend met datacentermanagement, datacenterontwerp, server en netwerk infrastructuur en projectmanagement.

René heeft de Nederlandse nationaliteit en is afgestudeerd in Bedrijfskunde aan de Universiteit van Groningen. Hij spreek drie talen: Nederlands, Engels en Duits.

Verantwoordelijkheden bij Global Switch

René is verantwoordelijk voor zowel het commerciële als het operationele management van Global Switch Amsterdam. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het veertiende datacenter van Global Switch, Amsterdam Oost, dat nog eens 32.000 m² toevoegt aan de bestaande datacentercampus.